از ریدینگ آیلتس می ترسید؟
5 نکته اساسی برای موفقیت در ریدینگ آیلتس
خیلی از زبان آموزان آیلتس ، گمان می کنند که مهارت ریدینگ آیلتس ، سخت ترین مهارت از مهارت های چهارگانه در آیلتس است. این گفته تا حدودی درست است چرا که باید در این مهارت ، بیشتر از سایر بخش ها تمرکز داشته و کمی سریع تر باشید. فراموش نکنید که در ریدینگ آیلتس ، مهمترن دشمن شما ، “زمان” است. با این حال، نگران نباشید. نکاتی هستند که می توانند به شما کمک کنند تا در مواجهه با متن های ریدینگ ، احساس بهترین داشته باشید.
بگذارید قبل از بررسی نکات طلایی پنجگانه ، نیم نگاهی به کلیت ِ آزمون ریدینگ داشته باشیم!
چیزهایی که باید درباره ریدینگ آیلتس بدانید:
ریدینگ آیلتس ، سه بخش دارد و این به این معناست که باید سه passage را در آن بخوانید. گاهی در آزمون آیلتس جنرال ، این سه بخش ، به پنج passage تقسیم می شوند چرا که متن ها کوتاه تر و راحت ترند.
شما 60 دقیقه فرصت دارید تا به چهل سوال در این بخش پاسخ دهید. به شما وقت اضافی در جهت ِ وارد کردن سوالات به پاسخنامه داده نمی شود. شما حتما ، چندباری در آزمون های ماک ( شبیه سازی شده) آیلتس شرکت کرده ، یا در کتاب های معروف کمبریج آیلتس ، چند تستی در این باره زده اید و با چند و چون آزمون ریدینگ آشنایی دارید.
همانگونه که می دانید سوالات ریدینگ به انواع زیر تقسیم می شود:
• True/false/not given questions
• Multiple choice questions
• Matching tasks
• Gap filling tasks
• Sentence completion tasks
• Classification tasks
• Short-answer questions
• Chart, table or diagram completion tasks
خب ، حالا که با تصویری کلی از مهارت ریدینگ آیلتس آشنا شده اید ، برویم سراغ پنج نکته طلایی درباره هرچه بهتر نتیجه گرفتن در IELTS READING :
یک ) از زمان ، بهترین استفاده را بکنید!
الف) پاسخنامه را ، در مسیر تست زنی پر کنید و برای آخر آزمون نگذارید.
چندی پیش ، یکی از شاگردانم که پس از جلسه ی آزمون آیلتس به دیدنم آمده بود ، تعریف می کرد که در آزمون آیلتس ، دخترکی که فراموش کرده بود پاسخنامه را بموقع پر کند ، هنگامی که مراقبین سالن برگه را از زیر دستش می کشیدند پس از التماس های فراوان برای کمی وقت اضافه ، غش می کند!
در آزمون ، شما دو نوع برگه دریافت می کنید. یکی برگه ی اصلی سوالات که به آن booklet می گویند. و دیگری یک برگ پاسخنامه که به آن answer sheet می گویند. جواب سوالات در booklet به هیچ عنوان صحیح نمی شود و باید حتما آن ها را به پاسخنامه منتقل کنید.
پیشنهاد ما این است که یک ضرب و بدون وقفه ، دانه دانه جواب ها را مستقیما به answer sheet وارد کنید.
ب) روی سوالات سخت قفل نشوید و آن ها را برای آخر کار بگذارید.
اگر زیاد از حد وقت خود را روی یک سوال سخت بگذارید ، شانس و امتیاز سایر سوالات را در ریدینگ آیلتس از دست می دهید. سپس همه ی سوالات راحت را پاسخ دهید و در انتها، اگر زمانی ماند به سمت سوالات سخت برگردید. همه سوالات در آیلتس از ارزش یکسانی برخوردارند. بنابراین روی یک سوال بیش از یک و نیم دقیقه قفل نکنید !
ج) هرگز اول به سراغ متن ها نروید. بلکه در ابتدا ، سوالات را بخوانید.
وقتی یک ضرب به سراغ متن بروید ، نمی دانید به دنبال چه هستید. ولی اگر ابتدا سوالات را بخوانید ، می دانید که قرار است به دنبال چه اطلاعاتی باشید.
دو) روی سوالات، بیشتر از متن وقت بگذارید.
در کارگاه آموزش ریدینگ آیلتس ای که در شهر سمنان ، و در سالن اصلی دانشگاه آزاد آن برگزار کرده بودم ، به نکته جالبی برخوردم. از بین سیصد نفر شرکت کننده در کارگاهم ، شاگردانی که وقت بیشتری روی درست و دقیق خواندن سوالات صرف می کردند ، زودتر و صحیح تر به پاسخ می رسیدند تا بچه هایی که مستقیما سراغ متن می رفتند.
مثلا حقه هایی در سوالات آیلتس وجود دارند که برخی زبان آموزان به آن ها توجه نمی کنند.
الف) در سوالات Gap filling همواره تعداد کلماتی که باید به عنوان جواب بنویسیم آمده است. مثلا no more than two words . در این صورت مثلا اگر “سه” کلمه در جواب بنویسید غلط می شود.
ب) در سوالات yes/no/not given گاهی بچه های بی دقت بجای yes از true استفاده می کنند که مرگبار است.
ج) در سوالات matching گاهی از تذکری یاد می شود که به آن NB می گویند. این تذکر بدین معناست که اگر جمله ای را با بخشی مچ کردید ، آن بخش را حذف نکنید چرا که ممکن است باز هم این بخش ، پاسخ سوال دیگری باشد.
سه) در مهارت scanning بهتر شوید.
اسکنینگ یک مهارت ریدینگ آیلتس است که به معنای پیدا کردن سریع تر لغات در ریدینگ آیلتس است. وقتی که متنی را scan می کنید ، آن را کلمه به کلمه نمی خوانید و فقط چشمتان را به حالت موجی شکل روی آن می چرخانید. جزییات را نمی خوانید و وقت خودتان را روی کلماتی که نمی فهمید یا جزییات اضافه هدر نمی دهید. اسکنینگ یک روش فوق العاده برای دریافت کلیت متن است.
وقتی می خواهید یک متن را بفهمید ، باید بدانید که هر پاراگراف در آن چه می گوید. نیازی نیست همه جزییات پاراگراف را بخوانید. برای فهمید پاراگراف باید topic sentence را در آن بیابید.
به کدام جمله ی پاراگراف ، topic sentence می گویند؟
معمولا اولین جمله هر پاراگراف است اما گاهی در آخر آن می آید. این جملات معمولا کلی هستند و اطلاعاتی کلی را بیان می کنند. به عبارت زیر دقت کنید :
“There are many advantages to using intranets in companies nowadays”
این جمله ، topic sentence پاراگرافی است که می خواهد درباره مزایای استفاده از اینترانت صحبت کند.
مهارت اسکنینگ همچنین برای یافتن کلمات کلیدی ( keywords ) و اعداد بسیار مفید است. بنابراین ، به منظور درک بهتر و صد البته سریعتر از متن ، به هیچ عنوان تکنیک مفید اسکنینگ را فراموش نکنید.
چهار) غصه لغاتی که نمی دانید را نخورید!
اگر به لغاتی که نمی دانید بر می خورید ، سکته نکنید ! حتی خود بریتانیایی ها و آمریکایی هم هم تک تک کلمات داخل متن های آکادمیک را نمی دانند.
فراموش نکنید که آزمون ریدینگ ، آزمون لغت نیست !
شما نمی توانید از دیکشنری استفاده کنید ، اما این موضوع اصلا نگران کننده نیست. شما می توانید از تکنیک contextualization برای درک بهتر کلمات استفاده کنید. یعنی اگر معنی کلمه ای را نمی دانید ، آن را در فحوای کلام قرار داده ، و از معنی کلمات قبل و بعدش به معنی کلمه ای که نمی دانید برسید.
قطعا ، با کمک پکیج های آموزشی ما ، و کتاب هایی که به شما معرفی می کنیم ، باید دایره واژگانی خود را گسترش دهید ، ولی اگر تک تک کلمات یک متن را نمی دانید غصه نخورید. چرا که خود من هم که پانزده سال است مشغول تدریس آیلتس هستم ، گاهی در متون آیلتس ، به کلمه ای بر می خورم که نمی دانم!
پنج ) سرعت خواندن خود را افزایش دهید.
تنها یک راه برای این کار وجود دارد. خود را با تست های آیلتس خفه نکنید و کمی متن واقعی بخوانید. وبسایت نیویورک تایمز را homepage خود کنید. روزنامه یا مجله انگلیسی بخرید. داستان کوتاه بخوانید. خوره ی تست نباشید و به ریدینگ ، بیشتر به عنوان یک user نگاه کنید تا یک student . سعی کنید سرچ های خود در Google را به انگلیسی انجام دهید.
نتیجه گیری :
قبول دارم که آزمون ریدینگ آیلتس ، می تواند یکی از سخت ترین مهارت های چهارگانه آیلتس باشد ، اما بیشتر از آن قبول دارم که با زیاد خواندن ، و زیاد تست زدن ، واقعا و بدون اغراق می توان از سد این آزمون نیز مانند سایر مهارت ها گذشت. در پکیج آیلتس ما ، منابع مفیدی برای ریدینگ قرار داده شده است و تکنیک های ریدینگ ، دقیقا مانند کلاس درس ، بصورت مکتوب و ویدیویی ، تدریس شده اند. اما ما فقط یک راه رسیدن به آیلتس هستیم. شما هر راهی که برایتان مناسب است را انتخاب کنید و ادامه دهید. رمز موفقیت ، در اصرار و ادامه است. فراموش نکنید که به قول دوستان انگلیسی زبان practice makes perfect !
دیدگاه خود را بنویسید