کلمه IELTS مخفف جمله International English Language Testing System به معنای سیستم جهانی ارزیابی زبان انگلیسی است. این آزمون با بیش از 1200 مرکز برگزاری آزمون در سرتاسر جهان یکی از با ارزش ترین آزمون های زبان انگلیسی است. این آزمون با استاندارد های دانشگاه کمبریج انگلستان، شورای فرهنگی بریتانیا و مرکز آیلتس استرالیا برگزار میشود. به دلیل وجود تفاوت های ساختاری این آزمون بریتانیایی با آزمون تافل که اساساً آمریکایی است و آزمون PTE که نحوه آزمون کاملا متفاوتی با این دو دارد، داوطلبانی که قصد مهاجرت دارند باید با در نظر گرفتن شرایط و نیاز های کشور مقصد اولویت بندی مناسب داشته باشند. آزمون آیلتس جزو معتبر ترین آزمون های سنجش سطح زبان انگلیسی بوده و اکثر دانشگاه ها و مراکز آموزشی این آزمون را به رسمیت میشناسند.
آزمون آیلتس
آزمون آیلتس نمره قبولی ندارد و از 0 تا 9 سطح دانش زبان انگلیسی داوطلب را در چهار بخش نوشتن (writing) ، خواندن (Reading) ، شنیدن (Listening) و صحبت کردن (Speaking) مورد سنجش قرار میدهد. آزمون آیلتس برای سنجش دانش زبان انگلیسی افرادی است که میخواهند به کشور های انگلیسی زبان مهاجرت کنند یا در این کشور ها به کار یا تحصیل بپردازند. کل آزمون در دو نوع جنرال و اکادمیک برگزار میشود که نوع جنرال آن جهت برای مسائل کاری مورد استفاده قرار میگیرد و برای دانشگاه ها و مراکز آموزشی فقط آیلتس آکادمیک مورد قبول است.
سوالات این آزمون بسیار گسترده است و داوطلبان در طول آزمون به سوالات متفاوت با درجه سختی آسان تا سخت پاسخ میدهند. نمره امتحان در هر چهار بخش بین 0 تا 9 به طور جداگانه محاسبه شده و همچنین نمره کلی با معدل گیری از نمره چهار بخش ارائه میشود. تمامی مراکزی نمره آزمون آیلتس را به رسمیت میشناسند حد اقل نمره مورد قبول را اعلام میکنند. برای اکثر مراکز آموزشی و دانشگاه ها حد اقل نمره باید برای هر بخش به طور جداگانه کسب شود. مثلا برای ورود دانشگاهی که حد اقل نمره 6 را تعیین نموده باید در هر بخش حد اقل نمره 6 کسب گردد. البته این قائده کلی نبوده و شرایط مراکز مختلف متفاوت است.
پس از شروع امتحان به ترتیب به سوالات بخش های شنیدن (Listening) ، خواندن (Reading) و سپس نوشتن (Writing) باید پاسخ بدهید. بخش صحبت کردن (Speaking) پس از برگزاری آزمون انجام میشود که معمولا از عصر روز امتحان شروع شده و تا پنج روز ادامه می یابد. همچنین زمان برگزاری آزمون صحبت کردن برای هر داوطلب در روز امتحان به او اعلام خواهد شد. تمامی قسمت های کتبی امتحان باید با مداد نوشته شود و داوطلب اجازه استفاده از هیچ نوع نوشت افزار دیگری را ندارد.
زمان اعلام نتایج آزمون دو هفته بعد از برگزاری آزمون صحبت کردن می باشد و نتیجه آزمون صرفا به خود داوطلب به صورت حضوری اعلام میشود.
بخش های مختلف آزمون آیلتس
شنیدن یا Listening
در این بخش شما 30 دقیقه زمان دارید تا به 40 سوال در 4 بخش که در یک دفترچه به شما داده میشود که باید در همان دفترچه به سوالات پاسخ دهید. صدای ضبط شده بخش شنیدن فقط یکبار پخش میشود و قبل از پخش شدن آن شما فرصت دارید تا سوالات را مرور کنید، پس از پایان هر بخش فرصت کمی دارید تا جواب های خود را بررسی کنید. این بخش شامل دو قسمت می باشد که قسمت اول آن معمولا شامل موضوعات اجتماعی است و قسمت دوم آن شامل موضوعات دانشگاهی میباشد و عموما مکالمه بین چند نفر است.
خواندن یا Reading
در این بخش شما 60 دقیقه زمان دارید تا به 40 سوال در 3 بخش که در یک دفترچه به شما داده میشود پاسخ دهید. متن های استفاده شده در این دفترچه بین 2000 تا 2700 کلمه دارند و برخلاف بخش شنیدن جواب ها در پاسخ نامه نوشته میشوند.
در آزمون خواندن جنرال آیلتس متن های بکار رفته در دفتر چه از مجلات، جزوات ، روزنامه ها و کتاب ها برای مخاطب غیر متخصص انتخاب میشوند. بخش اول آزمون درباره امور روزمره اجتماعی است، بخش دوم به امور رفاهی و آموزشی می پردازد و بخش سوم را یک متن بلند با موضوعی عمومی تشکیل میدهد.
در آزمون خواندن آکادمیک آیلتس متون انتخاب شده جنبه علمی داشته و حد اقل یکی از متن ها نوشتار استدلالی دارد. قابل ذکر است هنگامی که متن دارای کلمات تخصصی باشد برای درک آن یک واژه نامه هم کنار آن قرا میگیرد.
نوشتن یا Writing
در این بخش شما 60 دقیقه زمان دارید تا راجع به دو موضوع یک متن نگارش کنید. در بخش نوشتن آزمون آیلتس جنرال شما باید به فردی نامه بنویسید و از مساله یا موضوعی شکایت کنید یا مشکلی را شرح دهید. نامه شما باید حد اقل 150 کلمه داشته باشد و عموما 20 دقیقه از وقت شما را خواهد گرفت. در بخش دوم موضوعی بیان می شود که باید نظر موافق یا مخالف خود را با آن موضوع بیان کنید. این بخش باید حد اقل 250 کلمه داشته باشد و عموما 40 دقیقه باقیمانده وقت شما را میگیرد.
در بخش نوشتن آزمون آیلتس آکادمیک شما باید راجع به جدول یا نموداری که به شما داده می شود توضیح دهید. متن شما باید حد اقل 150 کلمه داشته باشد و عموما 20 دقیقه از وقت شما را خواهد گرفت. در بخش دوم موضوعی بیان می شود که باید نظر موافق یا مخالف خود را با آن موضوع بیان کنید. این بخش باید حد اقل 250 کلمه داشته باشد و عموما 40 دقیقه باقیمانده وقت شما را میگیرد.
صحبت کردن یا Speaking
این بخش به صورت یک مکالمه رو در رو می باشد و معمولا بین 11 تا 14 دقیقه طول می کشد و سه قسمت دارد. در قسمت اول داوطلب باید طی 4 یا 5 دقیقه خود را معرفی کرده و به سوالات شخصی راجع به مسائل شخصی خود مانند شغل، محل کار و … پاسخ بدهد. در بخش دوم یک کارت به شما می دهند که متن روی آن موضوعی را بیان کرده و سوالاتی پیرامون آن مطرح شده است. یک دقیقه فرصت دارید تا کارت را مطالعه کرده و خود را آماده کنید، سپس باید دو دقیقه راجع به آن موضوع صحبت کنید و پس از آن به یک یا دو سوال پیرامون موضوع پاسخ بدهید. در بخش سوم مکالمه ای 4 یا پنج دقیقه ای با فرد امتحان گیرنده خواهید داشت که سوال هایی مرتبط با موضوع بخش دوم از شما پرسیده میشود. لازم به ذکر است که این بخش مهم ترین بخش صحبت کردن یا Speaking می باشد.
اعتراض به نتیجه آزمون
بر اساس آئین نامه مقررات آزمون آیلتس هر داوطلب با پر کردن برگه اعتراض تا حد اکثر شش هفته پس از تاریخ برگزاری آزمون و پرداخت هزینه 160 دلار استرالیا می تواند به نتیجه آزمون خود در یک یا چند بخش و یا حتی کل آزمون اعتراض کند. از زمان اعتراض تا مشخص شدن جواب آن دریافت کارنامه و یا ارسال کارنامه به دانشگاه ها امکان پذیر نمی باشد. در صورت درست بودن اعتراض شما و تغییر نمره مبلغ اعتراض به شما عودت داده می شود.
استعلام نمرات مدرک آیلتس
سیستم استعلام نمرات مدرک آیلتس فقط در اختیار دانشگاه ها و مراکز ثبت شده و معتبر می باشد که هدف از این کار به وجود آوردن بستری امن و محرمانه ماندن نمرات داوطلبان می باشد و فقط کسانی که مورد تایید هستند به این سیستم دسترسی دارند. لازم به ذکر است که خود شما با ارائه اطلاعات مدرک خود در وب سایت محل آزمون خود یا این لینک میتوانید به بخش آنلاین استعلام مدارک IDP دسترسی داشته باشید.
سلام. با تشکر از سایت خوبتون میخواستم بدونم کلاس حضوری هم برگزار میکنید؟ این پکیج آیلتس چقدر با کلاس حضوری فرق داره؟ همون کار کلاس حظوری رو میکنه یا نه؟ خیلی ممنون